Fra møtet med biskopen på Hornnes bedehus

Fra Hornnes bedehus torsdag kveld

Bispesvisitasen i Evje og Hornnes.
Biskop Reinertsen er nå ferdig med visitasen i Iveland, og har nå siste innspurt i Evje og Hornnes.
I går, torsdag kveld, var det møte med biskopen i Hornnes bedehus, der frivillige organisasjoner var spesiellt invitert.

Før møtet startet, tok Biskopen seg tid til å
hilse på alle fremmøtte fra de forskjellige organisasjonene.
  Lindy ønsket velkommen.
 Før maten (rømmegrøt) ble servert, tok Valborg et lite intervju med biskopen, så vi alle fikk vite litt mer om han.

Etter maten ble det også tid til en liten spørrequiz mellom biskopen og ordføreren.
  Vi fikk også møte den nye prostidiakonen, Anna Heggland (t.v).

Så var det tid for biskopens tale.
Han fremhevet viktigheten av at kristne organisasjoner prøver å stå samlet som en enhet, fremfor å forkynne budskapet fra hver sin tue.
Samlet er vi så mye sterkere, og det gir større synbarhet og kanskje lettere da å få med flere.

Det ble gjennom dagen også tatt frem igjen tanker/drømmer om et felles bygg, der alle kan nyte godt av en felles arena. Det være seg kirkekontorer, bedehus, NMS-bruktbutikk, undervisningslokaler osv.
  Etter talen var det åpent for innspill og kommentarer.

Dermed var en lang dag, med mye møter og besøk, over for denne gangen.

Bispevisitasen 2014 blir avsluttet med Visitasgudstjeneste i Evje kyrkje søndag 7.sept. kl.11.00.
Her vil biskopen holde sitt visitasforedrag, som er en gjennomgang av inntrykk han har fått under visitasen.
Det blir også internasjonal kirkekaffe.