Fra kirkegårdsvandringa på Hornnes

Fra kirkegårdsvandring på Hornnes

Søndag 12.juni ble det arrangert kirkegårdsvandring i regi av sogelaget, på Hornnes kirkegård.

Erik Kjebekk ønsket velkommen, før vi gikk til det første gravminnet.
Vel 60 stk var med på denne vandringen.

Første presentasjon var ved minnesmerket til Torleiv Homme f.1852, d.1936. Hornnes mållag tok initiativ til å få reist dette minnesmerket i 1937. Det bærer inskripsjonen: "Folkelæraren, presten, tenkjaren".

Neste stopp var ved gravminnet over Søren Frøysaa f.1906, d.1987. Han var sjåfør stort sett hele livet. SønnenTorfinn hadde funnet fram ei regnskapsbok fra 1936, der det stod at en drosjetur fra Evje til Kristiansand sykehus kostet 13 kroner. Og 40 liter bensin kostet 10,30 (25 øre literen).

Gravminnet over Torborg Hovestøl f.1893, d.1975, var fjernet, men Alf G.Kjetså hadde et bilde av gravminnet slik det engang stod.

Neste stopp var ved Alv Halland f.1903, d.1981. Alv overtok som kirketjener og graver i Hornnes kyrkje etter sin far i 1942, og fungerte som dette frem til han gikk av som pensjonist/døde i 1981.

Kåre Messel, som bor i og eier futegården, sa litt om Fogd (futen) eller sorenskriveren Christie f.1861, d.1942. Gravminnet over familien Christie er vedtatt bevart (fredet).

Etter kirkegårdsvandringen fortalte Nils Åsmund litt om kirka på Hornnes. Alf Georg viste bilder.
Nils Åsmund har tidligere vært klokker og kirkeverge i Hornnes i 12 år, så han følte seg rimelig komfortabel på talerstolen.

Til slutt ble Nils Daasvatn's bok, "Barndomsminner fra Hornnes", presentert.