Ljosglimt nr.6 - 2016

Ljosglimt nr.6 er kommet.

NB! endringer i tidspunkter:
Julekonserten 11.desember i Iveland kirke er kl.17.30,

Julekonserten 11.desember i Evje kyrkje er kl.19.30,
og gudstjenesten 1.nyttårsdag i Evje kyrkje er flyttet til kl.18.00.

Inneholder bl.a. dette:
Julehilsen fra Kjell Steinbru, litt om misjonsprosjektet, prestepraktikanten i Iveland, reklameside og innbetalingsgiro for Ljosglimt, Høsttakkefesten på Iveland bedehus, gudstjenestelister, slekters gang, menighetsnytt, kirkerottekvelden i Hornnes kyrkje, historien om Jesus i Iveland kirke, Krøllekveld i Evje kyrkje, Evje kyrkje 125 år, NMS gjenbruk 10 år på Evje.

Se Ljosglimt nr.6 - 2016 her.

Ellers en liten kommentar til antall sitteplasser i Evje kyrkje, siden dette ble nevnt i kirken og står litt om i bladet;
Opprinnelig har nok kirken, da den ble bygget, hatt sitteplasser for ca,550 personer, trangt men fullt mulig da det var flere benker i kirkerommet + løse benker/stoler.
Tallet 650 er også nevnt noen ganger, men dette har nok aldri vært sitteplasser for voksne? Men kanskje totalt fremmøtte, inklusive ståplasser, f.eks.da kirken ble innviet, eller ved svært spesielle hendelser i tidligere tid. Også andre tall er nevnt.

Også i vår tid har vi hatt så fullt at folk har måttet stå i kirkerommet, våpenhuset og på galleriet. Da er vi fort oppe i 550 personer, men altså inkl.ståplasser.
Det har de siste årene blitt nødvendig å flyttet ut noen benker foran og bak i kirkerommet for å gi plass og rom for dagens aktiviteter, og vi har fått brannrestriksjoner for antall personer på galleriet.
Så Evje kyrkje har i jubileumsåret 2016, benke/sitte-plasser for ca.420 personer.