Malerarbeidet avsluttet ved Evje kyrkje

Malingsarbeidet 2018 - Evje kyrkje
oppdatert 16.aug.2018

Auklands vedlikehold, et firma fra Marnardal med daglig leder Torgeir Aukland, har hatt flere malerjobber i setesdalen de siste 17 årene, bl.a.Hornnes kirke i 2013, Bygland kyrkje 2018, Valle kyrkje og Årdal kyrkje 2017. De har også hatt malerjobb på SPAR Evje, flere gårdsbruk og bolighus i distriktet vårt, i tillegg til mange oppdrag rundt omkring. Og nå i år 2018, malte de også Evje kyrkje.
Det er hovedsaklig arbeidere fra Litauen som maler for ham. Aukland selv var ofte på plass, la forholdene til rette og hentet ting som trengtes og hadde hovedoppsynet med arbeidet som ble gjort. Arbeidslederen snakket godt engelsk, så kommunikasjonen og arbeidet gikk veldig greit. Sluttresultatet ble veldig bra. Takk skal dere ha.

Se deres facebook

Glimt fra malerarbeidet på Evje kyrkje juni 2018:

Fra vask av tårntaket, før det males. Krana er innleid fra Høyde teknikk, og skal klare 43 meter, 10 meter høyere enn Evje kyrkje...

Rimelig "voksen" lift... Selv om denne liften "stod i veien", gikk det stort sett greit med de vanlige tjenestene ved kirken denne sommeren

Tårntaket ble først vasket, så grunnet (rødfargen), så strøk 2 med grått, før det fikk et beskyttende 3.toppstrøk i aluminiumsfarge.
De fire "spydene" ble også byttet ut da det var mye råte i de gamle.

Det var enkelte hull i takplatene på sakristi-takene, så disse ble skiftet ut med mer egnede takplater som står mer i stil til taksteinen som ligger på kirketaket. Dette var tilleggsarbeid.