Konfirmasjon
Konfirmasjon

Konfirmasjon

Foreldre og foresatte har ofte spørsmål knyttet til hvem som kan delta i konfirmasjonstiden og hva som kreves for å være med. Her er noen av de mest stilte spørsmålene rundt konfirmasjon og konfirmasjonstiden. Har du andre spørsmål, ta kontakt med menigheten for mer informasjon.

 • Påmelding til konfirmasjon blir tilgjengelig her på hjemmesiden fra 19. mai i år. Påmeldingen vil altså skje elektronisk fra denne siden. Ved behov for hjelp, kontakt kyrkjekontoret.

Her er litt informasjon og spørsmålstillinger vedrørende konfirmasjon:

 • Barnet står som tilhørende til Den norske kirke, men er ikke døpt. Kan hun likevel bli konfirmant?
  Ja! Ditt barn kan melde seg på til konfirmasjonen og delta i konfirmasjonstiden. For å bli konfirmert må man være døpt. Dette kan skje i løpet av konfirmasjonstiden.

 • Ingen av oss foreldre/foreldre er medlemmer i Den norske kirke. Kan vårt barn konfirmeres?
  Det er ikke krav om at noen av foreldrene skal være medlem i Den norske kirke for at en ungdom kan velge å konfirmeres. Konfirmasjonstiden forutsetter ikke dåp, men den avsluttende gudstjenesten gjør det. Flere unge velger å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Ordet konfirmasjon betyr bekreftelse. Det er dåpen som bekreftes i konfirmasjonen, så det eneste som behøves for å bli konfirmert i Den norske kirke er at en er døpt. Religiøs myndighetsalder er 15 år.

 • Eventuell leir i konfirmasjonstiden koster penger. Finnes det noen steder vi kan søke om bidrag for å få hjelp til å betale?
  Menighetene i Den norske kirke har forskjellige bidragsordninger. Ta kontakt med din menighet og hør med dem. Se Finn menighet her på nettsiden.

 • Den unge ønsker å være konfirmant i en annen menighet enn der vi bor. Er det mulig? Koster det noe?
  Ja, det er mulig å velge en annen menighet enn den dere bor i. Ta kontakt med menigheten der barnet vil være med og hør om det er plass. Der vil det bli opplyst om eventuelle kostnader.

 • Min datter er 16 år. Hun ønsker å bli konfirmert. Hva gjør vi?
  Det er mulig å konfirmeres selv om du er over 15 år. Selv voksne kan konfirmeres – det finnes ingen øvre aldersgrense. Hør med menigheten der du bor og spør hva de har å tilby.

 • Mitt barn har ikke sovet hjemmefra selv om hun er 14 år. Vi er litt urolige for hvordan det skal gå på leir.
  Mange konfirmanter opplever leir som et minne for livet. De ansatte og de unge medarbeiderne gjør sitt beste for at leiren blir en god opplevelse. Derfor er det bra at de ansvarlige for leiren vet om uro og utfordringer den enkelte konfirmant kan ha. Ta kontakt med menigheten så finner dere løsninger på utfordringene sammen.

 • Mitt barn har dysleksi og er redd for å lese høyt eller gjøre noe annet der det blir tydelig at leseferdigheten er dårlig. Hva kan jeg som forelder gjøre?
  Som forelder kan du fortelle de ansvarlige om ditt barns bekymring, slik at det kan tas hensyn til dette. Det er viktig at konfirmasjonstiden blir positiv for ditt barn. Konfirmasjonstiden er en tid for å teste ut og lære om kristen tro. Det gjøres gjennom samtaler, øvelser og leker. Konfirmasjonstiden bygger mye på gruppefellesskap og at konfirmanten kjenner seg trygg i gruppen. 

 • Mitt barn er egentlig for ung til å konfirmeres, men vil være sammen med sine venner som er ett år eldre.I forhold til rammer for konfirmasjonstiden i Den norske kirke skal konfirmasjonen normalt gjennomføres det året konfirmanten fyller 15 år. Hvis det er spesielle omstendigheter kan menigheten gjøre unntak. Ta kontakt med menigheten og fortell hvorfor dere ønsker konfirmasjon nå.

 

Besøk også www.konfirmant.no

Du kan også lese noe mer på Den norske kirke's konfirmasjonssider her.


Del denne artikkel på e-post

Del artikkelen.